Kleur brengt je in beweging

 

Een inspirerende, interactieve presentatie door kleurspecialist Jacqueline van Tol (Colour Harmony) en schrijfster van de boeken Persoonlijk succes met de kracht van kleur, Succesvol ondernemen met de kracht van kleur en Opgroeien met de kracht van kleur.

 

Welke invloed hebben kleuren op ons gedrag en gevoel?

Kleuren zijn overal om ons heen. We zijn ons er vaak niet bewust van dat we constant onder invloed van die kleuren staan. Ze hebben effect op hoe we ons voelen en ons gedragen.

In deze middag gaan we ervaren hoe kleur ons fysiek in beweging brengt en mentaal en emotioneel beweegt.

 

Welke kleur geeft je energie als je je moe en lusteloos voelt of brengt je tot rust in tijden van spanning en stress?

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat lichamelijke reacties, zoals versnelde hartslag, bloedsomloop, spierspanning en het functioneren van organen door kleuren worden beïnvloed. 

Welk effect heeft de kleur van kleding op jezelf en op jouw uitstraling en hoe reageren mensen op je?

We ontdekken welke signalen je uitzendt met de kleuren die je draagt. En met praktische voorbeelden ga je zien wat kleur - o.a. van kleding - doet met ons mentale welzijn.

 

Kleuren raken ons, ze wekken onbewust emoties in ons op. Logisch dat ook ons gehele gevoel van welzijn hierdoor wordt bepaald. We onderzoeken het verband tussen kleur en emotie. Met sprekende voorbeelden en leuke oefeningen geeft deze interactieve presentatie je inzicht in hoe je kleur praktisch kunt gebruiken voor meer harmonie in je dagelijkse leven.